Menu

HVO je bio opravdan i legalan, usvojili smo to u zakonu iz 1992.

U vrijeme kada su se rezervisti JNA spremali za agresiju koja je osmišljena iz Beograda, Jerko Doko bio je ministar obrane BiH. Prije dva dana navršilo se 26 godina od dolaska rezervista iz istočne Hercegovine, Srbije i Crne Gore na područje Mostara kako bi očigledno pokušali zastrašiti Hrvate i Bošnjake te zauzeti položaje ususret oružanim sukobima. Doko se prisjeća tih vremena govoreći kako se stvarala obrana ovih područja.
Više...

ODLUKA Ispravlja se nepravda prema braniteljima

Ukoliko bude političke volje na sutrašnjoj sjednici Doma naroda Parlamenta Federacije konačno će se usvojiti Prijedlog zakona o izmjena i dopunama Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja Domovinskog rata, a kojim bi se trebala ispraviti nepravda koju je platformaška vlast napravila prema više od 11 tisuća bivših pripadnika HVO-a i Armije RBiH, odnosno kasnije Vojske Federacije, piše Hrvatski Medijski Servis.

Više...

BiH se priprema za prirodne, a prijete joj političke katastrofe

Više od tisuću osoba iz 40 zemalja sudjelovat će od 25. do 29. rujna u najvećoj NATO vježbi suočavanja s posljedicama katastrofa koja će se održati na prostoru Tuzlanske županije. Međunarodnu terensku vježbu o ublažavanju posljedica katastrofa BiH 2017 (NATO EADRCC) organiziraju Ministarstvo sigurnosti BiH i druge nadležne domaće institucije u partnerstvu sa NATO Europskim centrom za koordinaciju djelovanja u katastrofama, piše Večernji list BiH.
Više...