Menu

Što treba biti odgovor na Bakirov scenarij gaženja Daytonskog sporazuma i ustavnih prava Hrvata?

Lider SDA Bakir Izetbegović nakon razgovora s predsjednikom HDZ BiH Draganom Čovićem danas je jasno razotkrio strategiju vladajuće bošnjačke politike. Insistirat će na poštivanju Ustava, a u praksi ga brutalno gaziti i provoditi politiku pretvaranja Federacije u bošnjačku repliku Republike Srpske. Ta strategija jasno je izražena u Izetbegovićevoj izjavi kada u prvoj rečenici kaže kako će SDA insistirati na dosljednoj primjeni Ustava BiH, da bi već u sljedećoj koristeći se Bajrovićevo- Suljagićevskom retorikom o “teroru manjine” najavio kako će u praksi brutalno gaziti temeljene ustavne odredbe.

Više...

VIDOVIĆ ZA HMS: Riječ je o kontinuitetu prevrtljivosti SDA, iluzorno očekivati bilo kakav iskorak bošnjačke politike

-Iz moje perspektive gledano bio bih iznenađen da se Izetbegović postavio drugačije. Ovdje je riječ o kontinuitetu političke prevrtljivosti SDA kao vodeće bošnjačko-muslimanske političke snage, čemu u većoj ili manjoj mjeri svjedočimo de facto od početka višestranačja u BiH, rekao je politolog Danijel Vidović, komentirajući za Hrvatski Medijski Servis današnju izjavu predsjednika SDA, Bakira Izetbegovića, kako neće pregovarati oko izmjena izbornog zakona sve dok ne bude formirana nova Vlada Federacije BiH.

Više...

Posljednji Hrvat Grabovice - Drago Mandić: „Bez pravne odgovornosti za etničko čišćenje Hrvata nema pravog suživota!

U „časnoj“ borbi „časne“ i „oslobodilačke“ vojske ABiH Grabovica je proglašena opravdanim vojnim ciljem, a 33 ubijena Hrvata su proglašena kolateralnim žrtvama. Za 19 od 33 tijela se traga i danas… Zločin je počinjen u sklopu vojne akcije „Neretva 93“ koja je za cilj imala osvajanje područja pod nadzorom HVO-a od Bugojna do Mostara.

Više...