Menu

Posljednji Hrvat Grabovice - Drago Mandić: „Bez pravne odgovornosti za etničko čišćenje Hrvata nema pravog suživota!

U „časnoj“ borbi „časne“ i „oslobodilačke“ vojske ABiH Grabovica je proglašena opravdanim vojnim ciljem, a 33 ubijena Hrvata su proglašena kolateralnim žrtvama. Za 19 od 33 tijela se traga i danas… Zločin je počinjen u sklopu vojne akcije „Neretva 93“ koja je za cilj imala osvajanje područja pod nadzorom HVO-a od Bugojna do Mostara.

Više...

Uhićen visokorangirani pripadnik Granične policije BiH

Pripadnici Središnjeg istražnog ureda Granične policije BiH i Jedinice granične policije Velika Kladuša su postupajući pod nadzorom tužitelja Tužiteljstva BiH, a prema naredbama Suda BiH, 13. rujna ove godine lišili slobode visokorangiranog policijskog službenika Granične policije BiH zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo “primanje dara i drugih oblika koristi”.

Više...

GENERAL NAKIĆ: Hrvati najviše dali za mir u BiH, ali nisu dobili ravnopravnost

Vojna operacija Maestral, koju su zajednički izvodile hrvatske snage udruženog Hrvatskog vijeća obrane i Hrvatske vojske, uz potporu Armije BiH, ali i Južni potez, koja je nešto kasnije zaustavljena stranom intervencijom, dovele su do stvaranja uvjeta za mirovne pregovore, koji pak nisu rezultirali jednakopravnošću Hrvata u BiH, zbog čega nekadašnji zapovjednici i ratnici žale što HVO i HV nisu ušli u Banju Luku, piše Večernji list BiH.

Više...