Menu

SVE SAMO DA SE IZ IGRE IZBACI “HERING”: Europska investicijska banka odbila manipulacije uprave Autocesta FBiH

Europska investicijska banka nije prihvatila sugestiju uprave federalnih Autocesta da prihvati skuplju ponudu za gradnju poddionice Počitelj – Zvirovići.  Najpovoljniju ponudu dao je konzorcij koji čine tvrtke iz Azerbejdžana i Kine. No, umjesto njih, iz uprave Autocesta FBiH  Europskoj investicijskoj banci za izvođača radova predložili su drugoplasirani konzorcij Strabag-Euroasfalt.

Više...

Drvna industrija: Interes BiH mora biti finalna prerada drveta

Ukupan izvoz drvne industrije BiH za devet mjeseci ove godine povećan je za 10,7 posto u odnosu na isti period prošle godine, a pokrivenost uvoza izvozom je bila 377,2 posto, istaknuto je danas na sastanku u Vanjskotrgovinskoj komori BiH (VTKBiH). Odbor Asocijacije drvne industrije i šumarstva VTK razmatrao je poslovanje firmi iz ove oblasti i ostvarene uvozno-izvozne rezultate, te mjere koje se trebaju donijeti na nivou BiH u cilju smanjenja izvoza šumskih sortimenata.

Više...

Neusvajanjem zakona o struji i plinu, BiH gubi milijune eura

Neusvajanjem zakona u oblasti električne energije i plina BiH gubi nekoliko desetina milijuna eura grant sredstava i povoljnih kredita i riskira nove oštre sankcije Energetske zajednice, izjavio je ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović nakon sastanka s članovima Državne regulatorne komisije za električnu energiju, javlja Anadolija.  Na sastanku u Sarajevu je razmatrana aktualna situacija u energetskom sektoru s fokusom na dodatne sankcije najavljene od Energetske zajednice, na predstojećem ministarskom sastanku 14. prosinca u Prištini, zbog neusvajanja zakonodavstva o električnoj energiji i plinu u skladu s Trećim energetskim paketom.  

Više...

Čak 762,43 milijuna KM za 11 projekata

Vlada Federacije BiH jučer je u Mostaru, nastavljajući 127. sjednicu započetu u Sarajevu 10. studenoga, donijela program javnih investicija (PJI) Federacije BiH za razdoblje od 2018. do 2020. te planira u 2018. godini pokrenuti postupak izdavanja jamstava Federaciji BiH do 2.013,64 milijuna KM za financiranje projekata izgradnje bloka 7 od 450 MW termoelektrane Tuzla i bloka 1 termoelektrane Banovići od 350 MW.
Više...

Sve veće stranke iz BiH ‘otpisale’ SDA, moguća i nova koalicija do izbora 2018. godine

Gotovo sve političke stranke čak godinu dana prije održavanja izbora izjasnile su se s kim neće u vlast te su se počele praviti kalkulacije s mogućim novim stranačkim formulama koje bi konačno dale rezultata. U FBiH najveću bošnjačku političku opciju, Stranku demokratske akcije, ne želi nitko od velikih takmaca vidjeti u društvu nakon izbornog procesa u listopadu sljedeće godine.
Više...

Snijeg zabijelio BiH, problemi na putevima

Nakon što je snijeg jučer pao u Bihaću i drugim gradovima na tom području, snijeg je zabijelio i glavni grad BiH. Snijeg je padao u zapadnoj Bosni, a očekuje se i narednih dana u većem dijelu BiH. Kako je priopćeno iz BIHAMK-a, u Bosni i Hercegovini snijeg na kolovozu usporava prometovanje na većini puteva u višim planinskim predjelima.
Više...