Menu

Čović: HNS BiH je najveći problem bošnjačke politike

Predsjedatelj BiH Predsjedništva Dragan Čović ocijenio je kako Hrvatski narodni sabor BiH predstavlja najveću enigmu bošnjačkoj politici, te je ratnohuškaške poruke bošnjačkih političara ocijenio ‘zamagljivanjem’ problema kako se ne bi promijenio Izborni zakon. 
“HNS je ključni problem bošnjačke politike, nemaju odgovor na takvu politiku i sve su činili kako bi nas podijelili, piše Večernji list BiH.
Više...

ŠTO ČEKA BOSNU I HERCEGOVINU: Agonija do izbora, anarhija nakon izbora 2018.!?

Najgora politička kriza nakon Daytona, ne funkcioniranje parlamentarnih većina, stalni politički sukobi koji prijete narušavanju stabilnosti cijele regije-sve su ovo samo od nekih ocjena koje se mogu (opravdano) čuti o trenutnoj političkoj situaciji u zemlji, a posebice na državnoj i federalnoj razini, piše u analizi trenutnog stanja i mogućeg razvoja događa u BiH Hrvatski Medijski Servis.

Više...

BiH, ne smijete priznati Kosovo

Odnosi Srbije i Bosne i Hercegovine, odnosno bošnjačkog rukovodstva u BiH ponovno su eskalirali, ovaj put zbog Kosova. Pravu buru negativnih reakcija u Srbiji izazvao je intervju bošnjačkog člana Predsjedništva BiH i čelnika vodeće bošnjačke stranke SDA Bakira Izetbegovića za Deutsche Welle, pogotovo nakon različitih prenošenja i interpretacije dijela izjave o Kosovu, piše Večernji list BiH.
Više...

Zdenko Ćosić: Bošnjački i srpski vođe rade na podjeli BiH

Predsjednik Vlade Zapadnohercegovačke županije Zdenko Ćosić u intervjuu za Večernji list govori o financijskom stanju ove županije, stabilizaciji proračuna i redovitom izmirenju obveza. Dotaknuo se i planova u sljedećoj godini te podsjetio na činjenicu da još uvijek ostaje ključni problem nepravedne raspodjele prihoda, o čemu ovisi kvaliteta života stanovništva ove županije.
Više...