Menu

RĐ-o di su ti dica?!

U praskozorje početka SEHA lige kad će Ljubuški posjetiti devet velikana regionalnog i europskog rukometa, a ime Ljubuški će se spominjati i promovirati u osamnaest televizijskih prijenosa na planetarno poznatim arenama, društvene mreže su silovale tamo neke "RĐE" i to redom djeca (ne)uspješnih gospodarstvenika objavom da je NK Sloga "šapatom pala" navodno zbog lokalnih političara.

Više...

NIJE ŽALITI DOKTORE, TEŠKO NAMA

Ako vratimo sjećanje na sredinu prošloga stoljeća, vidjet ćemo kako je zdravstvo u Hercegovini bilo u svojim povojima. Mostar je bio hercegovačko medicinsko središte u kojem je radilo nekoliko vrsnih internista, kirurga, ginekologa i neuropsihijatara.

Više...

Ako Balkan ne uđe u EU, onda će se odseliti u EU

BiH zbog složene administracije, ali i nesigurnosti, godinama zaobilaze investitori. Njemačko-britanska inicijativa oko provedbe teških socio-ekonomskih reformi kao svojevrsne ulaznice za EU ima podupiratelje, ali jednako tako i svoje protivnike u BiH. 
Zastupnik u njemačkom Bundestagu Josip Juratović u intervjuu za Večernji list ističe da BiH treba unutarnji dogovor, ali i otvaranje prema regiji.

Više...

Rudi Tomić: Šator ima biblijsko i braniteljsko značenje

Šator nije samo cerada koja služi za zaštito od nevremena. Starozavjetni smisao Šatora je bilo mjesto gdje je Božja prisutnost boravila među ljudima; mjesto žrtvovanja, mjesto očišćenja, mjesto života, mjesto posredovanja i mjesto milosti. U biblijskom smislu predstavlja Isusa kao Šator, mjesto gdje se sveti Bog i griješni čovjek mogu susresti i imati osoban odnos koji se temelji isključivo na poticaju milosti Božje (Iv.1,14)

Više...