Menu

Održana III. sjednica Predsjedništva Mladeži HDZ BiH u Ljubuškom

Proteklog vikenda Predsjedništvo Mladeži HDZ BiH posjetilo je općinu Ljubuški gdje je održalo niz sastanaka i posjeta Posjet je započeo sastankom izaslanstva Mladeži na čelu s predsjednikom Mladeži HDZ BIH Mario Mikulićem s načelnikom općine Ljubuški i predsjednikom ŽO HDZ BiH ZHŽ Nevenkom Barbarićem, predsjednikom OO HDZ BiH Ljubuški Tonijem Kraljevićem i predsjednikom OO Mladeži HDZ BiH Ljubuški Mladenom Bebek. Sudionici sastanka su razgovarali o aktivnostima u općini Ljubuški i cjelokupnoj političkoj situaciji s posebnim osvrtom na mlade.

Više...

Don Ivo Šutalo svojom pjesmom rasplakao vjernike u Studencima

Na svetkovinu Presvetog Srca Isusova u Studencima, u 11 sati, svetu misu slavio don Ivo Šutalo. On je za vrijeme propovijedi pročitao i pjesmu koju je sam napisao. Pjesma “SRCE SVETO TI NAS BLAGOSLOVI”, mnogima je je izmamila suze na oči. Nakon svete Mise, upitali smo don Ivu možemo li dobiti pjesmu, što je on radosna srca i učinio. Zahvaljujemo se i ovim putem.

Više...

Autobus pun turista udario u naplatne kućice kod GP Bijača

U jutarnjim satima na Međunarodnom graničnom prijelazu Nova Sela – Bijača došlo je do prometne nesreće. Teže povrijeđenih u ovom sudaru nije bilo, ali je autobus koji je sudjelovao u nesreći značajno oštećen. Kako piše Faktor.ba do nesreće je došlo kada se autobus talijanskih registarskih oznaka pun turista, vjerojatno državljana Italije, zabio u betonsku pregradu kod naplatnih kućica na ovom graničnom prijelazu i to prilikom ulaska u BiH.

Više...

Upis učenika u srednje škole

Ministarstvo obrazovanja, znanosti kulture i športa ZHŽ donijelo je odluku o upisu učenika u I. razrede srednjih škola u školskoj 2017./2018. godini. U prvi (I.) razred srednje škole upisuju se učenici koji su završili osnovnu školu i koji do 1. rujna tekuće kalendarske godine nemaju navršenih 17 godina.

Više...

HKK Ljubuški pobjednik Mini basket festivala

Košarkaška akademija Herceg Bosne u suradnji s Hrvatskim košarkaškim klubom Ljubuški je danas uspješno organizirala Mini basket festival za dječake i djevojčice rođene 2004. godine i mlađe. Nastupilo je oko 350 mladih igrača i igračica iz 22 kluba koji djeluju pod okriljem KS Herceg Bosne, među kojima su bili košarkaši Kiseljaka, Busovače, Viteza, Novog Travnika, Rame, Livna, Tomislavgrada, Posušja, Ljubuškog, Širokog Brijega i drugih.

Više...

MOJ PRVI POSAO: Mladi Ljubušak planirao je spakirati kufere, a danas ima tvrtku čije usluge svi traže

U moru mladih koji ne vide svoju budućnost u BiH ipak ima onih koji se odvaže skočiti u nepoznato, ne bi li pokrenuli posao od kojeg bi se moglo živjeti. Među njima je i mladi Ljubušak Josip Ramljak koji nam je ispričao da je i on u jednom trenutku želio otići iz BiH, no ipak nije spakirao kufere već je ljubav prema fotografiji pretočio u svoj prvi posao. Evo njegove priče:

Više...