Menu

Kadrovska križaljka Ante Paponje: T. Bradvica kandidat za savjetnika za financije i kreditno zaduženje općine

Kampanja za predstojeće, listopadske, stranačke izbore približava se kraju, a u stranačkim kuloarima i u stožeru "neovisnog" kandidata za načelnika Ante Paponje već se špekulira sa imenima za pojedine dužnosti, na koje će pobjednici izbora nominirati svoje najodanije i najkvalitetnije kadrove. Tako će i "neovisni" kandidat za načelnika na mjesto savjetnika za  financija i kreditna zaduženja općine Ljubuški ustoličiti Tihomira Bradvicu, jednog od najboljih i najodanijih kadrova te medijskog promotora gospodina Paponje. Istina, čovjek je promijenio nekoliko dresova, od onih KPJ-u do početka devedesetih, nakon toga HDZ-a BiH, HDZ1990, Lijanovića, onog što nikad nije "izdao" i sada može i "Ante svi smo za te". Transferi su uvijek bili unosni, a bivše stranke nikada nisu naplatile odšetetu.

Više...

Tko nas to u Ljubuškom brani od nas samih? [IV. dio]

Da, prije nepune četiri godine na sjednici OV Ljubuški obrazlagano je stanje u JKP Ljubuški i javno je kazao da ne može više ostati indiferentan na stanje u kojem se općina nalazi. Dok se nije upoznao s načinom na koje je funkcioniralo ovo javno poduzeće nije mogao vjerovati u razmjere problema s kojima se suočava, a koji će opteretiti općinu Ljubuški, a on ih je rasteretio neplaćajući vodu u iznosu od 3.000 KM, nabavljajući strojeve iz tvrtke Lager iz Posušja, iako je bio tada njen zaposlenik (nije sukob interesa), naplaćujući zakonom nepredviđene svote novca kao član nekog reguliranog tijela, trošeći abnormalne cifre za telefoniranje, potpisujući štetne ugovore po tvrtku, itd....

Više...

Za funkcioniranje javnih poduzeća Općina izdvaja oko 700.000 maraka

Gotovo 700.000 KM svake godine se iz proračuna općine Ljubuški izdvaja za funkcioniranje javnih poduzeća s područja ove općine u cilju pružanja što bolje usluge građanima. Prema riječima načelnika općine Ljubuški Nevenka Barbarića, sva javna poduzeća na području ove općine funkcioniraju uredno, doprinosi i obveze na plaće, kao i same plaće isplaćuju se na vrijeme, riješen je višak zaposlenih, te je u posljednjih nekoliko godina značajno povećana kvaliteta usluge koju građani primaju od djelatnika tih poduzeća.

Više...

Treba li Ljubuškom Sanaderov HDZ 1990 ili koji je zanat najstariji na svijetu ?!

Neki tako tvrde kako je to onaj koji se, iz neznanih razloga, obavlja uglavnom noću i gdje je jedan od zanatlija, više-manje, uvijek u vodoravnom položaju. Ili, što bi kazali naši "konstitutivni" narodi, donji. Druga nas, pak, škola uči da je najstariji zanat na svijetu onaj u kojem jedan od sudionika gdje kad kleči (eh, tu je sličnost između ova dva zanata), a kažu kako je prednost, te da su, zapravo, tek to vrhunske zanatlije, kada im je kičma vrlo savitljiva. Nije - čak! - loše ni kad je nikako nema. No, dvojba je li starija prostitucija ili politika, mada ima i onih što tvrde kako je to, zapravo, isti zanat, stara je koliko i ona što je starije koka ili jaje. Nema, zasad, odgovora.

Više...

Tako je govorio Ante Paponja 2000 godine: Mi smo zatvoreni za politikante i smutljivce

Sadašnji "neovisni" kandidat za načelnika općine Ljubuški, profesor Ante Paponja je u listopadu 2000. godine kolegi Dragi Vukojeviću dao intervju za Slobodnu dalmaciju. Gledajući razmišljanja profesora tada i danas zaključak je da su suprotno dijemetralna i da danas preovladava borba za vlast i samo okruženje je popunjeno politikanitima i smutljivcima. Intervju pročitajte u nastavku i sami procijenite istinske namjere "neovisnog" i njegovih suradnika.

Više...

Tko nas to u Ljubuškom brani od nas samih? [III. dio]

Iz današnje perspektive lokalne politike i političarenja, čitajuci ovdašnje portale primjetih da je Tihomir Bradvica glavni lik, urednik portala ljubuski.info,doajen novinarstva u Ljubuškom, pa i šire. Čovjek, koji kreira javno mnijenje, vodi politiku "neovisnog" kandidata za načelnika općine, savjetuje sadašnjeg načelnika Ljubuškog i predsjednika Vlade ŽZH.

Više...