Menu

Markovdan u Klobuku

U Klobuku je proslavljen blagdan sv. Marka, zaštitnika župe. Svečano euharistijsko slavlje kojem je prethodila procesija oko župne crkve predvodio je fra Stipan Klarić, u koncelebraciji  s fra Robertom Jolićem i don Jozom Ćirkom.

Više...

Led srušio iluzije: Poljoprivredna sezona koja je obećavala sasječena u početku

Slom iluzija u najkraćem bi se moglo opisati stanje u južnoj Hercegovini nakon još jednog pohoda kasnog mraza, koji je u startu sasjekao sezonu koja je puno obećavala. Sezona je počela ranije nego ikada u zadnjih četvrt stoljeća, već polovicom travnja na čapljinskoj veletržnici u Tasovčićima, prodavao se mladi krumpir s otvorenog. Prve trešnje stigle su ne kako je to uobičajeno uoči 1-og svibnja, nego već 20-og travnja.

Više...

Proslava obljetnice HDZ-a u Ljubuškom odgođena zbog teške elementarne nepogode

Proslava 27. obljetnice osnivanja HDZ-a BiH u Ljubuškom, koja je trebala biti upriličena danas, odgođena je. Zbog elementarne nepogode u noći s petka na subotu, u kojoj su gotovo u potpunosti uništeni svi poljoprivredni nasadi na području ove općine, a štete se broje u milijunima konvertibilnih maraka, stranačko vodstvo HDZ-a BiH u Ljubuškom odlučilo je da održavanje proslave u ovakvoj situaciji nije primjereno te je odgođeno do daljnjeg.

Više...