Menu

Shrek i Fiona najbolja maska 19. Ljubuškog karnevala

Sinoć su u Prologu u sklopu bala pod maskama, dodijeljene i „Nobelove nagrade“ za najbolje maske.Time je završio službeni dio programa 19. Ljubuškog karnevala, a zabava se nastavila i nakon dodjele nagrada. Dodijeljene su tri nagrade u dječjoj konkurenciji, pet nagrada u velikoj konkurenciji i jedna nagrada za najbolju karnevalsku skupinu. Nagradu za najbolju karnevalsku skupinu ove godine je dobio Dječji vrtić Ljubuški.

Više...

Miroslav Škoro zapjevao novoizabranoj karnevalskoj vlasti

„Karnevalsko društvo Prolog“ u suradnji sa školama i vrtićima Zapadnohercegovačke županije i ove godine nam je organiziralo tradicionalni, 19. po redu, Ljubuški karneval.  Program je počeo u ranim jutarnjim satima skupom mačkara u Prologu, nakon čega je organiziran  njihov polazak za Ljubuški. U 12 sati mačkare su se skupile na Autobusnom kolodvoru Ljubuški i u mimohodu došle na Sportski centar gdje je započeo znameniti program suđena Marku Karnevalu i čitanjem njegove posmrtne ‘beside’.

Više...

U srijedu neradni dan u ŽZH

Vlada Županije Zapadnohercegovačke, na 64. redovitoj sjednici održanoj u četvrtak u Ljubuškom donijela je Odluku o proglašenju 1. ožujka 2017. godine (srijeda) neradnim danom u Županiji Zapadnohercegovačkoj, potvrđeno je iz Vlade ŽZH za Ljubuški portal.

Više...

Samostan na Humcu slavi 150. obljetnicu postojanja

Franjevački samostan sv. Ante Padovanskog na Humcu u Ljubuškom jedna je u velikom nizu katoličkih vjerskih građevina koje govore i svjedoče o povijesti Katoličke crkve u BiH. Prvi tragovi sežu na početak 15. stoljeća kada za vrijeme Kotromanića franjevci dolaze u ljubuški kraj i tu osnivaju svoj samostan, a potom uz samostan i crkvu sv. Katarine.

Više...