Menu

U Ljubuškom prikazan film posvećen pokojnom Zvonimiru Čuvalu

U Ljubuškom prikazan film posvećen pokojnom Zvonimiru Čuvalu

U petak navečer, 14.srpnja 2017.godine, Gradska vijećnica u Ljubuškom bila je pretijesna da bi primila sve zainteresirane koji su došli pogledati projekciju filma “Hrvatski heroji: čast i ponos na bulevaru smrti” redatelja Ilke Barbarića i Marijete Petković, a koji je posvećen Zvonku Zvonimiru Čuvalu, bojovniku i časniku HVO-a.

Uz obitelj pokojnog Zvonke: suprugu, sinove, kćeri i unučad na projekciju su došli suborci, ratni zapovjednici, prijatelji… Prije početka službenog programa „Lijepu našu“ otpjevala je klapa Benediktus iz Ljubuškog koja je svojom pjesmom i zatvorila sinoćnji program.

 

Film je dokumentarističkog tipa, s arhivskom građom i prisjećanjima pojedinaca, suboraca i prijatelja pokojnog Zvonimira Zvonku Čuvala. Prije same projekcije sve nazočne pozdravio je načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić i zahvalio autorima što su se odlučili napraviti ovaj film koji je i Općina bezrezervno podržala.

Sjećanje na pokojnog Zvonku iznijeli su njegovi suborci i prijatelji Stanko Primorac-Ćane, ratni zapovjednik IV brigade HVO-a iz Ljubuškog koji se pojavljuje sa svojim svjedočanstvima i u filmu.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka