Menu

Otkriven golemi sigurnosni propust u gotovo svim Intelovim procesorima

Na britanskom tech portalu The Register jučer je objavljen povelik tekst o otkrivanju velikog sigurnosnog propusta u dizajnu svih modernih Intelovih procesora odnosno svih proizvedenih u posljednjih desetak godina. Na softverskom krpanju problema trenutno rade razvojni inženjeri Linux i Windows kernela, no zakrpe će zbog svoje sveobuhvatnosti po svemu sudeći izazvati solidan pad performansi - između 5 i 30 posto, zavisno o korištenoj aplikaciji i tipu odnosno generaciji procesora.

Više...

Novi malware napada Facebook Messenger

Kako se proširila histerija uz kriptovalute, tako se šire i malware programi za rudarenje kriptovaluta. Priča je sasvim logična, kako na globalnoj razini raste popularnost određene tehnološke inovacije, softvera, usluge ili platforme, tako se uz nju vežu razni malware programi.
Više...

Android malware rudari kriptovalute i fizički oštećuje uređaje!

Blagdanska histerija ove godine je gotovo pa pada u drugi plan, jer dominantno je ludilo, globalno i opće, vezano uz - kriptovalute. Bitcoin, litecoin, bitcoin cash, ethereum i sva ostala sila kriptovaluta, rasprave o tome može li se i koliko zaraditi ako se uloži baš sada, rasprave o tome je li riječ o sigurnom ulaganju i investiciji (kao da tako nešto uopće postoji) ili će se balon raspuknuti i uništiti sve one koji su uložili ušteđevinu ili još gore, dizali kredite da bi kupili ponešto od tih kriptovaluta…

Više...